Sidang Pembaca dan Rakan Budiman,

Selamat sejahtera pembaca semua. Sebelum anda scroll ke bahagian bawah, saya minta anda banyakkan bersabar kerana mungkin paparan anda agak lambat untuk load web ini. Kerana saya paparkan banyak gambar-gambar eksklusif dan gempak membuktikan web ini sememangnya BENAR.

Jika anda berada pada halaman ini, ini bermakna anda sekurang-kurangnya tahu serba-sedikit tentang Ejen Hartanah. Dan pastinya anda hendak tahu dengan lebih lanjut tentang Bidang Hartanah.

Broker Rumah, Ejen Rumah, Broker Tanah, ini adalah istilah biasa yang kita dengar diluar sana. Mereka ini telah berjaya mengaut keuntungan yang amat lumayan hasil daripada 'mark-up' harga hartanah yang mereka jual. Ada yang menjangkau angka RM50,000 untung atas angin selepas satu jualan yang telah mereka hasilkan.

Namun malangnya berapa ramai pembeli dan penjual (owner hartanah) yang telah tertipu dengan sindiket yang dilakukan oleh golongan tersebut.

Mereka tiada lesen, mereka juga tidak berdaftar dengan LPPEH (http://www.lppeh.gov.my) iaitu Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah Malaysia ('The Board of Valuers, Appraisers and Estate Agents Malaysia'), mereka tiada kad perniagaan, mereka juga tidak mengeluarkan sebarang surat tawaran jual beli (Letter of Offer) dan paling mendukacitakan mereka tiada resit rasmi untuk diberikan semasa urusniaga penjualan dan pembelian berlangsung.

Dengan tujuan inilah SeminarHartanah.Com rasa terpanggil untuk mengajak mereka dan anda yang mempunyai minat dalam bidang hartanah untuk menjadi Ejen Perunding Hartanah Yang Layak Dan Berdaftar secara SAH.

Anda boleh mengaut keuntungan seperti mereka, malah boleh kaut lebih banyak lagi. Apa yang memberi kelebihan dan perbezaan adalah anda seorang yang bertauliah dan layak untuk menjalankan perniagaan hartanah sebagai Ejen Perunding Hartanah Yang Sah.

Mesej khas ini saya tujukan kepada anda diluar sana. Jalankanlah cara dan etika yang sebenar. Kerjaya sebagai Ejen Perunding Hartanah adalah kerjaya yang profesional dan pasti memberikan pulangan yang amat lumayan. Ini fakta yang telah terbukti dan tidak boleh disangkal lagi.

Teruskan skrol sehingga habis 'page' ini, jangan skip kerana setiap perkataan yang saya tulis mempunyai manfaat untuk anda mempelajari tentang selok belok sebagai Ejen Perunding Hartanah Yang Berjaya.

Anda tidak perlu mengambil jurusan Ukur Bina atau bidang Pengurusan Hartanah!

Hakikatnya...


Dan pastinya ramai lagi nama-nama besar yang sangat berjaya dalam bidang hartanah.
Satu fakta yang tak boleh disangkal lagi, bidang hartanah adalah
pilihan Jutawan-Jutawan di Dunia!

Saya Yusnizam Yusoff. Dalam bidang hartanah saya dikenali sebagai Yus 1Hartanah.Com. Saya masih baru dalam bidang hartanah. Penglibatan saya dalam bidang ini bermula pada bulan September 2008. Ejensi yang bertuah sudi menerima saya adalah Rescom Realty, sebuah ejensi Real Estate Company bumiputera yang beroperasi di Bandar Baru Bangi.

Wahai kawan, saya boleh dikatakan baru dan masih lagi fresh. Sebelum ini saya memang tiada pengalaman dalam bidang ini. Anda mesti tak yakin dan ragu-ragu dengan kenyataan saya ini.

Walaupun saya masih baru dalam bidang ini, tetapi saya cepat belajar dan banyak belajar daripada Senior Ejen. Saya naik dan meletop dengan mendadak. Selepas 2 minggu saya sertai Real Estate Company, saya telah berjaya membuat jualan rumah pertama saya. Dan komisyen yang saya terima pada waktu itu sungguh memeranjatkan.

Selang 2 minggu selepas itu, saya berjaya mendapat jualan kedua saya. Di kawasan yang sama iaitu di Bukit Antarabangsa (sebelum kejadian tanah runtuh). Wohoho...pada masa itu saya sungguh tak sangka, betapa seronoknya menerima komisyen daripada syarikat.

Dan selepas itu jualan saya amat konsisten. Setiap bulan ada saja jualan. Dan selepas beberapa bulan saya sebagai Ejen Hartanah Yang Berdaftar, saya telah digelar 'Senior Ejen' dan telah mencapai tahap 'Top Ejen' dengan jualan yang yang sungguh pantas dan efektif hinggalah ke hari ini.

Saya amat 'excited' dan teruja untuk memberitahu kepada anda yang meminati bidang ini. Kepada yang masih blur dan baru, inilah masanya untuk anda tahu bahawa Kerjaya Ejen Hartanah adalah profesyen yang memberi pulangan yang amat lumayan.

Teruskan pembacaan anda, saya akan lampirkan bukti dan tips bagaimana saya telah mencapai tahap yang sungguh hebat ini.


Jualan Pertama saya:
Unit Blok B Oakleaf Park Condo, Bukit Antarabangsa. Harga RM145,000.




Jualan Kedua saya:
Unit Blok C Oakleaf Park Condo, Bukit Antarabangsa. Harga RM135,000.


Komisyen : 2.75% daripada RM135,000 = RM3,712.50


Yang menariknya, unit pertama diatas, saya hanya bawa 2 kali 'buyer' datang tengok rumah. Dan 'buyer' kedua datang terus bersetuju untuk membeli rumah tersebut.

Unit kedua pula, saya hanya bawa seorang 'buyer' sahaja dan beliau terus bersetuju serta membayar deposit.



Jualan Ketiga saya:
Unit Teres 2 tingkatTaman Puncak Utama, Serdang Harga RM180,000.


Komisyen : 2.75% daripada RM180,000 = RM4,950.00


Kes ini pula, saya bawa 'buyer' serentak semasa saya jumpa dengan 'owner' dan esoknya 'buyer' tersebut terus membayar deposit. Wow..jualan ini berlangsung HANYA SEHARI sahaja. Ini adalah PENCAPAIAN TERBAIK saya setakat ini. Maklumlah pada masa itu, saya masih lagi baru. Owner sungguh 'impress', kerana saya buat jualan dalam masa sehari sahaja. Saya sendiri amat terkedu dan terkejut, macam tak percaya. Namun saya kena percaya juga.

Jumlah komisyen setakat ini adalah RM3,987.50 + RM3,712.50 + RM4,950 = RM12,650.

Untuk pengetahuan anda, 3 jualan rumah ini saya lakukan hanya dalam masa 2 bulan sahaja. Memang sungguh gembira dan teruja!

Ini bermakna kerja 2 bulan (60 hari) = RM12,650.

Tapi kawan, saya ada lagi kes yang lebih baik daripada ini.




Jualan saya 2009:
Teres 1 tingkat,Taman Jaya Bandar Tun Razak, Cheras Harga RM220,000.


Komisyen saya terima RM5000++ (Kali ni anda boleh kira sendiri ya :-)


Yang paling best kes ini, saya buat jualan dalam masa sehari sahaja. Dan saya tak perlu bawa 'buyer' kerana 'buyer' terus membayar deposit tanpa melihat rumah. Memang menyeronokkan dan menggembirakan. Betapa mudah mendapat komisyen. Tuan rumah teramat hairan, kerana si 'buyer' belum melihat keadaan rumah, tetapi terus membayar deposit tanda setuju. Alangkah indahnya dapat kes seperti ini. Sememangnya benar dan pasti benar-benar berlaku.

"Biar betul Yus, 'buyer' tu tak nak datang tengok rumah dulu ke? Tiba-tiba terus nak bayar deposit? Hebat betul kau buat sale.", kata owner. "Ya betul, hari ini juga dia akan bayar deposit", jawab saya.

Ingat kawan, saya baru lagi bermula sebagai ejen hartanah pada waktu tersebut. Banyak lagi ilmu hartanah yang perlu saya tahu. Namun semuanya ini adalah salah satu kepentingan untuk menjadi ejen hartanah. Jualan juga amat penting. Anda boleh bayangkan, usia saya yang masih cetek pengalaman dan pengetahuan, boleh buat jualan dalam masa singkat. Nak tahu apa rahsianya? pssttt..rahsia mana boleh senang-senang nak beritahu disini. Tak gitu?

Ini antara bukti pembayaran komisyen saya.





Secara jujurnya, saya tak ada niat untuk menunjuk-nunjuk sebahagian bank statement saya, tetapi nanti anda kata saya menipu tanpa bukti. Jadi ini adalah sebagai bukti sebenar pendapatan hasil daripada menjual rumah daripada bulan April, Mei dan Jun 2009. Saya tak boleh tunjukkan kesemuanya. Ini adalah sebahagian sahaja pendapatan daripada hasil penjualan rumah. Saya boleh tunjukkan bukti pendapatan LIVE hanya dalam SeminarHartanah.com.

Jika anda buat sedikit analisis, hasil pendapatan daripada penjualan rumah ini dalam masa 3 bulan (April, Mei dan Jun) sahaja adalah RM14,883. Ini pun saya masih belum fokus dan memberikan tumpuan sepenuhnya. Dan ini juga belum saya nyatakan lagi komisyen penyewaan, rujuk kes kepada pihak Lawyer, rujuk kepada pihak bank. Oh...alangkah nikmatnya hidup. Semua ini hanya makan komisyen sahaja! Betul kawan, saya tak nak menipu!

Dalam masa kurang daripada setahun usia saya dalam bidang Ejen Hartanah ini, lebih daripada 10 unit rumah yang telah terjual. Dan saya masih boleh maintain setiap bulan dengan membuat sekurang-kurangnya satu jualan. Tak guna saya hanya cakap banyak tanpa bukti. Lihat bukti kata-kata saya disini 'Sold Listing'.




Jika anda ada minat dan berhasrat untuk ceburi bidang Multi Billionaire ini, saya amat sarankan anda menceburinya. Kenapa?

Cuba anda bayangkan, usia saya baru 20-an dan usia saya dalam bidang hartanah ini juga masih baru tetapi boleh buat jualan yang banyak dan agresif. Komisyen pula amat tinggi. Ini baru penjualan rumah, saya belum sentuh lagi penjualan tanah, perniagaan, kedai, pejabat. Saya juga belum cerita lagi komisyen untuk membuat penyewaan.Jika saya dah kuasai keseluruhan ilmu ini, apa boleh jadi pada saya 5 tahun daripada sekarang? (soalan yang saya ajukan khas untuk anda, wahai kawan-kawan).


**************************************************************************************************************

Di sini saya nak kongsikan beberapa cerita/kisah benar (bukannya rekaan):

Kisah 1 : Seorang rakan senior ejen satu agensi dengan saya berjaya menjual hartanah yang melayakkan beliau menerima komisyen RM20,000++. Anda nak tahu berapa nilai rumah tersebut? Bernilai RM900,000, wahai kawan-kawan.

Kisah 2 : Seorang Lawyer yang hendak membuat S&P (Sales & Purchase Agreement), amat terkejut dengan kes yang beliau terima. Kes 2 unit rumah yang bernilai RM400,000 yang telah dihantar oleh seorang ejen. Bila beliau buat pengiraan semula berapa komisyen ejen tersebut : 2.75% x RM400,000 = RM11,000. 2 kes bermakna RM11,000 x 2 = RM 22,000.

Wow, beliau terkedu dan termenung seketika. "Aku nak dapat kes macam ni pun punyalah berjanggut, dia boleh hantar terus 2 kes bernilai RM22,000." Sejak daripada peristiwa itu, lawyer ini mengambil keputusan untuk ceburkan diri dalam bidang Real Estate Negotiator Sepenuh Masa.

Kisah 3 : Saya sendiri pernah bertanya seorang Ejen Hartanah berbangsa Cina, kenapa dia berminat untuk jadi Ejen Hartanah Sepenuh Masa. Dia menjawab sebab 'Big Money'. "Bukan susah mau buat sale, satu sale per month sudah cukup maa. Boleh cover 3 month punya salary". "Berapa income boleh create sebulan?", tanya saya. "RM10-20k senang-senang saja". Ini jawapan yang memukau saya.

Kisah 4 : Sewaktu saya membeli kondo di Bandar Sri Permaisuri Cheras, saya menggunakan khidmat Ejen Hartanah. Ejen ini telah hampir 10 tahun berkecimpung secara sepenuh masa dalam bidang hartanah. Saya cuba tanya berapa pendapatan beliau sebulan, "alaa.. income tak besar.. orang lain lagi besar income mereka.. saya cuma lebih kurang 10 ribu sebulan...". Wow...10k! Saya taknak lepaskan peluang untuk korek rahsia daripada ejen tersebut.

Kisah 5 : Saya pernah 'core broke' dengan seorang ejen Cina. Masa saya datang bawa saya punya 'buyer', kemudian Ejen Cina tersebut datang dengan bawa BMW 5 Series. Waduss... ejen hartanah bawa BMW jumpa client. 5 series pulak tuuu...

**************************************************************************************************************



Berdasarkan daripada 5 kisah benar ini, maka jelaslah kenapa anda perlu ceburkan diri dalam bidang hartanah yang terbukti lumayan ini.

Saya berbesar hati juga untuk memberitahu anda, apa skop kerja yang biasa dilakukan oleh seorang Perunding Hartanah :


Apa macam kawan?


Dengan 10 prosedur asas ini, siapa kata kerja ini susah? Langsung tiada istilah susah untuk lakukan semua ini jika anda telah biasa dengannya. Alah bisa tegal biasa.

Aik, nampak macam anda dah tak sabar je tu :-). Saya perlukan komitmen anda untuk belajar tentang hartanah ini. Sebelum ini juga saya belajar daripada bawah, saya bersabar dalam proses pembelajaran. Dan yang paling penting, saya sanggup mengeluarkan sejumlah wang untuk belajar tentang ilmu Multi Billionaires ini.

Saya hendak tanya anda, kawan. Berapa modal yang anda sanggup anda laburkan (sekali sahaja) untuk mendapatkan hasil pulangan puluhan ribu ringgit selama seumur hidup? Jika anda takut, maka saya rasa anda tak layak untuk meneroka dengan lebih jauh dalam bidang ini.


Apa lagi yang akan saya bongkarkan?



Hai kawan, jangan lupa 10 modul yang telah saya bentangkan diatas. Saya akan bongkarkan juga 5 Modul Eksklusif bagaimana saya boleh naik dengan mendadak dan secepat ini?

Ini bermakna 15 Modul Rahsia Bagaimana Menjadi Ejen Perunding Hartanah Yang Berjaya akan Terbongkar!

Jadi apa lagi? Peluang dah ada didepan mata anda. Hanya keputusan yang memutuskan sama ada anda hendak cuba terjun dalam bidang ini atau sebaliknya. Tiada sesiapa yang boleh memaksa anda.


Sesiapa sahaja. Yang penting anda sanggup untuk menerima habuan pulangan ribuan ringgit setiap bulan selepas bergelar Ejen Hartanah Berdaftar. Boleh saya katakan, saya terpaksa terima hakikat yang Ejen Hartanah bakal menerima puluhan ribu ringgit sebagai pendapatan bulanan mereka.


Anda boleh bermula SEGERA! Tak perlu tunggu sampai esok, kerana saya akan kongsikan bagaimana anda boleh bermula dengan cepat. Saya tak nak buang masa anda. Saya nak anda juga boleh buat jualan dengan cepat. Tetapi sebelum itu, anda perlu tahu apa yang perlu dilakukan dahulu.

Semuanya akan saya pandu dan bantu. Anda tak perlu pening kepala untuk memikirkan kaedah kerana saya yang akan berikan anda kaedah tersebut. Jadi, tunggu apa lagi. Semuanya telah disediakan, anda cuma perlu tahu apa yang hendak dibuat sahaja! Simple...


Ya boleh. Yang penting anda memberikan komitmen apabila telah layak bergelar sebagai Ejen Hartanah Berdaftar nanti. Apa jadi jika tidak memberikan komitmen? Dalam mana-mana kerja sekalipun, jika tidak komit maka anda akan ditolak.

Saya faham situasi anda yang hendak lari dari kongkongan majikan. Mari ikut saya dalam bidang ini, saya akan bantu anda menunaikan hasrat tersebut dengan syarat anda perlu berikan komitmen dengan saya. Tak susah jika anda telah temui caranya dan saya ada cara tersebut.


Saya tak boleh tunggu anda. Saya tak nak paksa orang yang masih belum terbuka minda. Saya tak nak paksa orang lain untuk jadi ejen hartanah. Saya masih baru dalam bidang hartanah ini. Tetapi ada rakan-rakan yang menggelar saya sudah berjaya dalam bidang ini. Saya dapat menghasilkan jualan yang cepat dan konsisten setiap bulan. Dan saya percaya sesiapa sahaja boleh lakukan sedemikian. Persoalannya, bilakah langkah pertama hendak bermula?



PENDAFTARAN DIBUKA SEMULA !


Ya Tahniah! Saya mesti hadir ke seminar ini
untuk kebaikan diri saya sendiri !


Tarikh : Sabtu, 5 April 2014
Masa : 8.30am - 5.30pm
Tempat : Bandar Baru Selayang.

Alamat penuh : No.19B, Jalan 2/14, 68100 Bandar Baru Selayang, K.Lumpur

Landmark : Stadium MPS Selayang dan berdepan dengan Sekolah Agama Al-Furqan

HOTLINE: 016-6332207 / 019-6752575

*****************************************************************************************

KLIK SINI UNTUK LIHAT PETA PENUH

Bayaran : RM197 sahaja (1 orang)
Bayaran : RM350 sahaja (2 orang)
Bayaran : RM500 sahaja (3 orang)
(Seminar Hartanah Termurah di Malaysia)

Terhad..Hanya 40 Tempat Duduk Sahaja !

Penyampai : Tim SeminarHartanah.Com (Senior Real Estate Negotiator)

Tetamu Jemputan : Alumni SH yang telah memulakan
kerjaya sebagai Real Estate Negotiator.




Revolusi Besar SeminarHartanah.com

Bermula 2012, SeminarHartanah.com mengalami Revolusi Besar dalam Misi Jelas kami untuk terus membantu dan memberitahu lebih 20 Juta Rakyat Malaysia tentang Rahsia dan Kehebatan Industri Hartanah ini. Maka dengan Misi Jelas ini, kami membawa beberapa orang Otai aka Senior Ejen Hartanah dalam Tim Baru SeminarHartanah.com.

Dengan ini kami memperkenalkan :






Kali pertama SeminarHartanah.Com dilangsungkan telah mendapat sambutan walaupun saya tidak melakukan promosi secara agresif. Dan apa yang penting, bekas peserta telah meluahkan rasa sangat berpuas hati dengan apa yang telah saya kongsikan. Ada antara mereka yang berjaya bergelar Ejen Hartanah Berdaftar!

Ini gambar peserta SeminarHartanah.Com sesi pertama yang telah dijalankan pada 8 Ogos 2009 lalu. Ada antara mereka yang telah menjadikan Ejen Hartanah sebagai kerjaya mereka dan telah merasai komisyen besar. Syabas!


Yus 1Hartanah.Com sedang berkongsi Ilmu Hartanah kepada peserta seminar.



Batch pertama SeminarHartanah.Com 2009.



Yus mengendalikan Kursus Ejen Hartanah di bawah Pakej Rangsangan Ekonomi, Jabatan Tenaga Manusia di Bandar Baru Bangi bersama Team Smart Training Rescom Realty.



Alumni SeminarHartanah.Com pada 31 Oktober 2009



Alumni SeminarHartanah.Com pada 6 Disember 2009



Alumni SeminarHartanah.Com pada 24 Januari 2010



Alumni SeminarHartanah.Com pada 28 Februari 2010



Alumni SeminarHartanah.Com pada 28 Mac 2010



Alumni SeminarHartanah.Com pada 25 April 2010



Alumni SeminarHartanah.Com pada 30 Mei 2010



Alumni SeminarHartanah.com 27 Jun 2010



Alumni SeminarHartanah.com 25 Julai 2010



Alumni SeminarHartanah.com 3 Oktober 2010



Alumni SeminarHartanah.com 24 Oktober 2010



Alumni SeminarHartanah.com 27 November 2010



Alumni SeminarHartanah.com 28 November 2010



Alumni SeminarHartanah.com 18 Disember 2010



Alumni SeminarHartanah.com 19 Disember 2010



Alumni SeminarHartanah.com Revolusi 29 Januari 2011



Alumni SeminarHartanah.com Revolusi 5 Mac 2011



Alumni SeminarHartanah.com Revolusi 7 Mei 2011



Alumni SeminarHartanah.com Revolusi 11 Jun 2011



Alumni SeminarHartanah.com Revolusi 13 Nov 2011



Alumni SeminarHartanah.com Revolusi 31 Mac 2013




Apakah faedah yang bakal anda dapat selepas menghadiri SeminarHartanah.Com?




Nampaknya bukan hanya 2-3 faedah, tetapi 10 faedah utama yang bakal anda peroleh. Sekiranya faedah ini anda tak terima, maka anda boleh tuntut semula modal yang telah anda keluarkan.



Nanti dulu kawan !


Selepas berlangsungnya SeminarHartanah.Com, anda berpotensi untuk diserap dalam team ejensi kami. Ini juga bergantung dengan beberapa syarat yang telah ditetapkan oleh pihak syarikat. Kerana kami mementingkan komitmen.

Dan pastinya latihan akan diberikan untuk melahirkan ejen hartanah yang berkaliber. Sekiranya anda bercita-cita untuk berjaya dalam bidang hartanah, saya akan cuba sedaya upaya membantu anda. Dengan hanya sekali pelaburan di seminar ini, pastinya pulangan berpuluh kali ganda anda bakal terima selepas bergelar 'Real Estate Negotiator'.

Ops, namun sekiranya anda merasakan pelaburan ke seminar ini mahal, saya nasihatkan anda tak perlu hadir kerana mungkin tidak sesuai kepada anda. Sudah pasti saya akan menaikkan harga untuk seminar akan datang selepas ramai orang akan terbuka mata dan melihat lebih ramai ejen hartanah yang berjaya. Mungkin RM300, mungkin juga RM500 dan tak salah saya boleh meletakkan setinggi RM1,000 untuk belajar tentang ilmu hartanah yang sungguh bernilai.

Mulakan sekarang adalah langkah terbaik bagi anda yang telah diberikan peluang dihadapan mata. Terbukti bidang hartanah adalah bidang yang diceburi oleh Jutawan Seluruh Dunia. Fikir-fikirkan!

Bertindak Sekarang !






'Pelopor SeminarHartanah.Com'
-Senior Real Estate Negotiator-


p/s : Saya membidas sekeras-kerasnya kenyataan "Yus hanya buat duit dengan SeminarHartanah.com". Saya nak nyatakan disini, saya buat duit sebagai Ejen Hartanah Sepenuh Masa yang SAH. Tak logik buat duit dengan harga seminar hartanah yang paling murah di Malaysia. Harga diatas adalah harga mampu hadir, sebab saya tahu puluhan ribu lagi diluar sana yang masih belum didedahkan tentang Industri Hartanah yang sebenar.

p/p/s : Alumni yang hadir bukan hanya perlu kenal dalam seminar sahaja. Saya boleh diajak untuk berbual diluar, 'open table', 'mengeteh' dan berjumpa selepas seminar. Saya bukan penceramah hebat yang hanya berkongsi di seminar sahaja, saya boleh berkongsi diluar juga. Perkenalan perlu diteruskan sampai bila-bila.

**************************************************************************************************************
JIKA ANDA MEMPUNYAI SEBARANG PERSOALAN ATAU PERMASALAHAN, SILA HUBUNGI KAMI DENGAN MENGGUNAKAN SISTEM SUPPORT KAMI MELALUI LINK INI [+] SUPPORT
**************************************************************************************************************